Procesul intentat de Universitatea Craiova, prin care s-a cerut constatarea de către Tribunalul Bucureşti a faptului că Mircea Sandu a deţinut ilegal mandatul de preşedinte al FRF încă din anul 2005 se apropie de sfîrşit, întrucît, la sfîrşitul acestei săptămîni, instanţa a rămas în pronunţare, în ciuda eforturilor avocaţilor FRF de a obţine o nouă amînare!
Documentul care, practic, aruncă în aer conducerea FRF este adresa nr. 8355 pe care Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANTS) a trimis-o Tribunalului Bucureşti pe 20 noiembrie a.c., deci cu numai cîteva zile înainte de ultimul termen de judecată.
După cum se vede din conţinutul adresei, în evidenţa Registrului sportiv din cadrul ANTS figurează ca entităţi juridice posesoare ale Certificatului de identitate sportivă doar următoarele cluburi: CS FC Dinamo Bucureşti, AFC Steaua Bucureşti, AFC Rapid Bucureşti, AFC Naţional 2000 Bucureşti, FC Ceahlaul Piatra Neamţ, CF Oţelul Galaţi, Asociatia Nepatrimoniala FC Braşov, FC Argeş, FC Petrolul Ploieşti, ASFC Sportul Studenţesc, CSP UM Timişoara, CF Gloria 1922 Bistriţa, CS FC Farul Constanţa.
Cu alte cuvinte, toate scosietăţile comerciale înfiinţate după anul 2000, precum SC Dinamo 1948 SA, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, SC Fotbal Club Rapid SA etc, deşi aveau dreptul să participe la competiţiile sportive, nu aveau drept de vot în Adunarea Generală a FRF!
În adresa ANTS se spune explicit că „în Registrul sportiv nu figurează nici o modificare intervenită în structura cluburilor mai sus menţionate de la eliberarea Certificatului de identitate sportivă şi pînă în prezent”, cu alte cuvinte că nu există nici un document care să ateste că noile cluburi înfiinţate după anul 2000 ar fi căpătat drept de vot în Adunarea Generală a FRF!
Aşa se explică faptul că preşedinta completului de judecată de la Tribunalul Bucureşti, după pri