În vârstă de 44 de ani, Dumitru Blaga a intrat în politică abia anul acesta, înainte de alegerile locale, când a fost ales consilier local pe listele Partidului Democrat Liberal. „Pentru prima dată, am acceptat în 2012 să mă înscriu într-un partid. Şi am intrat într-un moment în care PDL era într-un regres de imagine”, povesteşte Blaga circumstanţele primului său contact cu politica. „Am ajuns în PDL în primul rând pentru că mi-au făcut o propunere în acest sens domnul Septimiu Ţurcaş şi domnul deputat Lucian Bode. Dar nu mi-a fost de ajuns solicitarea lor de a intra în politică. Mi-am întrebat şi prietenii şi angajaţii dacă fac bine şi abia după ce toţi mi-au spus că este momentul să fac acest pas am acceptat”, explică el.
„Cine crede că Blaga are nevoie de acea indemnizaţie de senator sau de prezenţa în Parlamentul României pentru a face profit, să nu-l voteze”
Dumitru Blaga se prezintă ca prosper om de afaceri, care a început, însă, de jos. La 25 de ani a ajuns lider sindical într-un important grup de firme cu activitate în industria mobilei, pentru ca mai târziu să ajungă vicepreşedintele grupului. Are şi propria firmă, cu activitate în domeniul transporturilor, şi spune că afacerile sale sunt, toate, la vedere şi cinstite. „Cine crede că Blaga are nevoie de acea indemnizaţie de senator sau de prezenţa în Parlamentul României pentru a face profit, să nu-l voteze”, a declarat el, adăugând că, dacă va fi ales senator, „Blaga o să facă politica oamenilor, nu politica lui”.
Dumitru Blaga a admis că a avut momente în care a regretat decizia de a intra în politică şi cea de a candida pentru un mandat de senator, însă, cu ajutorul colegilor de partid şi al prietenilor, le-a depăşit. „Este un pas greu pentru un om de afaceri, dar sunt convins că este mult mai uşor să faci politică după ce ai făcut afaceri, decât să încerci să intri în afacer