Cu două săptămâni înainte de alegeri, ARD s-a trezit că USL nu este singura sa problemă. Alianţa România Dreaptă nu atinge în sondaje nici măcar cota PDL. "Se află sub scorul PDL cu două puncte", a recunoscut preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, într-un interviu.
Diferenţa este relevată chiar de sondajele de partid, potrivit ultimei analize sociologice 27% dintre cei intervievaţi indicând între preferinţe PDL, în vreme ce ARD a fost aleasă de 25%.
"Nu este un eşec", spune Vasile Blaga, susţinând că democrat-liberalii şi-au asumat construirea unui pol de centru-dreapta şi depinde de ei să "transforme această alianţă într-o victorie". În acelaşi ton se încadrează şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care consideră că ARD are doar o problemă de "notorietate" care se poate rezolva prin implicarea şi mai activă în perioada rămasă până la alegeri. "Vom merge din uşă în uşă, din casă în casă", a declarat Flutur, pentru gândul.
Voinescu: Sunt un nostalgic al Alianţei Dreptate şi Adevăr
Problema de notorietate este recunoscută şi de alţi lideri ai PDL, care au admis însă că era de aşteptat ca formaţiunile care s-au alăturat democrat-liberalilor să fi adus "valoare adăugată". "Ar fi fost de aşteptat să fie o însumare, să aducă valoare adăugată", a declarat, pentru gândul, vicepreşedintele PDL Sever Voinescu, în opinia căruia punerea în practică a unui proiect al dreptei trebuia să vină mult mai repede. "Tipul acesta de construcţie de dreapta este necesar, chiar dacă a venit foarte târziu. Eu sunt un nostalgic al Alianţei Dreptate şi Adevăr PD-PNL, despre care cred că a fost cel mai benefic lucru pentru România. Acum este mai greu să găseşti două partide de asemenea calibru", a adăugat vicepreşedintele democrat-liberalilor, precizând că de aici vin şi problemele de notorietate ale ARD care este construit în jurul unui singur partid