Trei persoane sunt cercetate după ce peste 90 de braşoveni au reclamat că au fost înşelaţi cu contracte de muncă în construcţii şi turism, suspecţii pretinzând şi primind de la victime sume de bani cuprinse între 52 şi 122 de lei pentru presupuse echipamente, uniforme sau cursuri.
Reclamaţiile au început să apară la Poliţia Judeţeană Braşov încă din luna iulie, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost înşelate cu contracte fictive de muncă, pentru care au primit chitanţe false, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"În luna iulie 2012, poliţiştii Serviciului Investigare Fraude au primit mai multe sesizări cu privire la înşelăciuni comise de persoane necunoscute, legate de obţinerea unor locuri de muncă. În urma verificărilor şi a investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în luna iunie 2012, un braşovean de 32 de ani a solicitat publicarea într-un ziar local a patru anunţuri de angajare pentru diferite posturi, în construcţii şi turism", a explicat, luni, într-o conferinţă de presă, comisarul-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.
Liderul grupării era un bărbat de 32 de ani, care acţiona alături de concubina sa, de 24 de ani, şi de încă o femeie, de 33 de ani.
Braşovenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunau la numărul de contact din anunţ şi erau îndrumaţi de cele două femei care răspundeau la telefon să se
prezinte la sediul firmei, care era amenajat într-o spălătorie de la parterul unui bloc de pe strada Zizinului din Braşov.
În urma interviului, braşovenii semnau un contract cu diverse firme din Braşov şi li se cereau sumele de 52 de lei, contravaloarea unor aşa-zise
echipamente de protecţie sau uniforme, şi 70 de lei pentru cursuri de igienă. Oamenii primeau chitanţe pentru aceste sume, însă acestea erau false.
"Suspecţii au solicitat şi au obţinut sume cuprin