Marul este fructul cel mai raspandit de pe glob si il poti avea in casa pe tot parcursul anului deoarece este grozav pentru sanatatea oricui.
Prefera-le pe cele din piata, chiar daca nu sunt perfecte ca forma, marime si culoare precum cele aduse de peste mari si tari, crescute cu tot felul de chimicale ca sa arate impecabil.
Marul nu dezamageste niciodata pe nimeni si este o gustare ideala, indiferent ca esti acasa, la birou ori calator in vreun mijloc de transport. Marul taie setea si amana foamea cu vreo doua, trei ore. In plus, fiind dulce, poate fi consumat mai inspre seara cand, dupa o zi stresanta si obositoare, simti o foame crancena de dulce.
Merele nu au grasimi si nici colesterol si un mar de marime potrivita contine cam 18% din aportul recomandat de fibre. Fibrele gasite in mere se combina cu grasimea aflata in intestine, fapt ce contribuie la mentinerea in valori normale a colesterolului si o stare generala buna de sanatate.
Marul curata si albeste dintii, reducand astfel riscul aparitiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii si intareste gingiile. Florizina din mar poate proteja femeile aflate la menopauza de osteoporoza si poate creste densitatea osoasa iar borul, un alt ingredient continut de mere, intareste oasele.
Oamenii de stiinta au constatat ca flavonoizii din compozitia merelor reduc riscul dezvoltarii cancerului pancreatic cu pana la 23%. Totodata, au constatat ca flavonoizii din compozitia merelor reduc riscul dezvoltarii cancerului pancreatic cu pana la 23%.
In coaja marului s-au identificat mai multi compusi triterpenoizi care lupta impotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau san de aceea exista indemnul ca merele sa fie consumate cu tot cu coaja.
Consumul regulet de mere, un mar pe zi, scade riscul de diabet. Fibrele solubile cu care sunt i