Aproape 340.000 de lei au fost cheltuiţi de la bugetul municipiului pentru a asigura un sprijin financiar zălăuanilor nevoiaşi, debranşaţi de la reţeaua de termoficare, din motive de rentabilitate. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Zalău, 208 persoane au solicitat ajutorul de urgenţă în valoare de 2.000 de lei, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Comunitară aprobând, până în prezent, 169 de dosare.
Uzina Electrică a refuzat să încheie contracte de furnizare a agentului termic cu peste 200 de foşti abonaţi din Zalău din considerente de rentabilitate. Pentru ca familiile aflate în situaţii de acest gen să nu îngheţe în apartamente, autorităţile locale au decis să le acorde un ajutor de urgenţă, respectiv decontarea cheltuielilor cu proiectarea, avizarea, achiziţia şi montarea unui convector. În acest sens, municipalitatea a alocat 450.000 de lei. Municipalitatea a pus la dispoziţia beneficiarilor ajutorului de urgenţă o listă cu firmele agreate, iar oamenii şi-au putut alege societatea de la care să achiziţioneze convectorul. În baza facturilor emise, primăria a virat banii în conturile furnizorilor/constructorilor. Persoanele în cauză şi-au putut achiziţiona o centrală termică, situaţie în care suportau ei diferenţa dintre valoarea instalaţiei şi cea a ajutorului de urgenţă oferit de primărie. Această variantă a fost preferată de majoritatea beneficiarilor, astfel că 135 din cei 169 au optat pentru o centrală termică.
Aproape 340.000 de lei au fost cheltuiţi de la bugetul municipiului pentru a asigura un sprijin financiar zălăuanilor nevoiaşi, debranşaţi de la reţeaua de termoficare, din motive de rentabilitate. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Zalău, 208 persoane au solicitat ajutorul de urgenţă în valoare de 2.000 de lei, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi C