După finalizarea lucrărilor de reabilitare a Castelului Karolyi, Primăria municipiului Carei a demarat o serie de proiecte prin care doreşte să redea atmosfera medievală în incinta parcului dendrologic. În acest scop, Primăria a început să construiască o seră cu plante exotice în parc, după modelul celei deţinute de fosta familie nobiliară Karolyi. Tot prin intermediul unui proiect transfrontalier, Primăria Carei va reface, conform planurilor originale, fostul manej al familiei Karolyi. De asemenea, Primăria Carei a obţinut o finanţare pentru un nou proiect privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de alei şi iluminat public în incinta parcului dendrologic.
Seră cu plante mediteraneene
Luând modelul grofilor Karolyi, care aveau o seră cu plante exotice lângă castel, Primăria Carei a început să construiască o minigrădină botanică în parcul dendrologic. Aceasta va fi amenajată într-o seră de 150 mp şi va conţine colecţii de plante mediteraneene, ne-a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. Minigrădina botanică este realizată prin intermediul unui proiect transfrontalier, implementat de Primăria Carei în parteneriat cu Primăria Geberjen, Ungaria. Proiectul, în valoare totală de 880.000 euro, din care Primăriei Carei îi revin 312.248 euro, este finanţat în cadrul Programului de colaborare transfrontalieră HURO 2007 – 2013. Partea de cofinanţare ce îi revine Primăriei Carei este de 6.373 de euro.
Aleile şi iluminatul public, extinse
Al doilea proiect privind parcul dendrologic, gândit ca şi o continuare a proiectului privind amenajarea unei minigrădini botanice în parc, a fost depus spre finanţare tot împreună cu Primăria Geberjen. Valoarea proiectului declarat câştigător este de 730.000 de euro. În cadrul proiectului, vor fi modernizate aleile existente, se va crea o nouă reţea de alei pentru a se asigura accesul uniform p