Sâmbătă, 24 noiembrie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu”, de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de Sandu Anastasescu, „Altă dată la alegeri”, răsplătit cu aplauze.
A urmat lectorul de serviciu, Aneta Pioară, cu un material informativ despre Liviu Rebreanu (27 nov 1885, com. Târlişua, jud. Bistriţa-Năsăud – 1 sept 1944, Valea Mare, jud. Argeş) în care a punctat viaţa şi activitatea celui care este considerat părintele romanului modern românesc şi care la lansarea în 1920 a romanul „Ion” (citit invers „Noi”) a spus: „singura lege care funcţionează în România este legea fărădelege”, şi teatru. Piesa prezentată, „Pastila”, tragicomedie într-un act, dovedeşte că teatrul ar fi domeniul pe care trebuie să-l exploateze, chiar dacă autoarea scrie şi poezie, în acest fel acoperind şi un gen literar lipsă, deocamdată, în peisajul cultural râmnicean. Reuşeşte să construiască personaje, realizează dialogurile, redă atmosfera, conflictul dramatic, are coerenţă. Dacă va fi consecventă, mulţi dintre noi sperăm să asistăm la o lansare, teatru, de Aneta Pioară.
„Că doctorul s-a înecat / Cu pastiluţa neatent, / M-am întrebat nedumerit: / L-a blestemat vreun pacient?” şi (Lui Matincă Costea)