Tribunalul Bucureşti a decis. Zidul ridicat pe strada Horea din Baia Mare nu înseamnă discriminare, ci delimitare între zona rezidenţială de zona carosabilă, având un rol de protecţie.
UPDATE: Aşadar, prin sentinţa civilă nr.4506, Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de Romani Cris împotriva primarului Cătălin Cherecheş. Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti consideră acuzaţiile celor de la Romani Criss ca fiind nefondate.
Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei bucureştene, sub nr.75955/3/2011, reclamanta Romani Criss, în contradictoriu cu pârâtul, Primarul Municipiului Baia Mare, a solicitat anularea autorizaţiei de construire emisă de Primăria Baia Mare şi obligarea la demolarea împrejmuirii efectuate pe str. Horea nr. 46A şi nr. 46B, cu cheltuieli de judecată.
În motivarea cererii, cei de la Romanii Criss au arătat: „Pârâtul a dispus edificarea unui gard de 3 metri înălţime pentru a despărţi o comunitate de romi de restul localnicilor, iar autorizaţia emisă în acest sens este nelegală”. Chiar dacă gardul de protecţie are 1,5 metri... Tribunalul Bucureşti a analizat documentele depuse la dosar şi a dispus în consecinţă.
„Atât blocurile împrejmuite, locuinţele sociale situate pe str. Horea la nr.46A şi nr.46B, cât şi terenul pe care s-a autorizat edificarea gardului fac parte din domeniul privat al municipiului Baia Mare, după cum rezultă din certificatul de urbanism. În aceste condiţii, nu mai era nevoie de acordul vreunui alt proprietar al imobilului, aşa cum a afirmat reclamanta (...) Sunt nefondate susţinerile reclamantei”, se arată în motivarea deciziei date de Tribunalul Bucureşti.
"Împrejmuirea propriei proprietăţi în condiţiile în care nu este împiedicat accesul la locuinţele în care sunt stabilite persoane de etnie romă nu poate prezenta prin ea însăşi o măsură discriminatorie. Din planşele foto depuse la do