Scandal pe viitorul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean din Cluj, care se mută din Clădirea Roşie din centrul Clujului pe un teren din vecinătatea bisericii reformate cu două turnuri de vizavi de Regionala CFR. Parohia Reformată spune că a fost înşelată şi că nu şi-a dat acordul pentru planurile după care se construieşte clădirea.
Terenul pe care e construit sediul IŞJ Cluj, de 4.830 metri pătraţi, se află în proprietatea Statului Român şi în administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Terenul a fost donat în 1964 către Stat de către Consiliul Parohial, dar acum oficialii confesiunii religioase spun că au fost "siliţi de organele de represiune ale statului comunist". Procesul pentru revendicarea şi retrocedarea terenului, intentat în 2003, a fost pierdut la toate instanţele naţionale, dar şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. "În urma pierderii acestui proces la toate nivelele justiţiei din România, în anul 2006 am apelat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strassbourg, dar cererea noastră a fost respinsă şi de către acest for", spun oficialii confesiunii religioase. În anul 2007, parohia a intentat un nou proces pentru validarea condiţiilor cuprinse în actul de donaţie din 1964. Acestea se referă la construirea unui pod peste Canalul Morii în vederea desfiinţării traversării lotului parohiei pentru accesul la terenul de sport, respectiv modificarea îmrejmuirii cu respectarea suprafeţei de teren deţinut de biserică. Drept rezultat, fâşia de teren aflată la vest de baza sportivă în care a fost intercalată o porţiune din terenul Statului, i-a revenit în întregime bisericii.
În anul 2009 Consiliul parohial al Parohiei Reformate 2 din Cluj şi-a dat acordul de principiu pentru a se construi pe terenul de sport, "conştient fiind de faptul că, deoarece biserica este monument istoric, în zona de prote