Viceprimarul Dan Diaconu promite organizarea de controale mai dese, iar Poliţia Locală ameninţă cu amenzi usturătoare. La intersecţia străzilor Aurel Popovici cu Vasile Lucaci, din Timişoara, de mai mulţi ani, cetăţenii lipsiţi de bun-simţ aruncă gunoaiele pe spaţiul verde. Este una dintre sutele de rampe clandestine de deşeuri, pe care unii timişoreni (sau netimişoreni) le creează cu cea mai mare neruşinare în capitala Banatului, care se vrea un oraş civilizat. Din păcate, mormane de gunoaie se află şi mai sus, de-a lungul străzii A. Popovici. Situaţia este şi mai urâtă, în această perioadă, când grămezile de gunoaie sunt acoperite cu frunze uscate, denivelând spaţiul verde. Deşi Retim ştie de acea rampă ilegală, nu prea poate face mare lucru, decât să îşi trimită angajaţii să cureţe periodic locul.
Livian Hotico, PR Retim, a luat cunoştinţă de noua situaţie şi va trimite o echipă să salubrizeze. Problema este că nesimţiţii aruncă deşeurile din nou, stricând imaginea zonei. Nu le pasă că la nici 100 de metri se află ghena de gunoi, unde îşi pot duce mizeria. Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 2007, amenzile pentru abandonarea deşeurilor pe stradă şi în alte locuri neautorizate sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoane juridice. Poliţia Locală Timişoara poate fi sesizată de către cetăţeni, când observă diferite încălcări ale legii sau persoane care aruncă deşeurile în locuri nepermise, la numerele de telefon 0256.968 şi 0256.246.112.
Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, spune că oamenii legii supraveghează zona Tipografilor, pe cât posibil, pentru a nu se mai forma rampe clandestine de gunoi.
„Poliţia Locală Timişoara are în atenţie Zona Tipografilor din Timişoara. În zona respectivă au mai existat sesizări cu privire la abandonar