Mai mult de jumătate dintre turiştii români care merg în vacanţă în ţară au renunţat la masa de prânz, pentru a face economii, şi nu le mai comandă copiilor mâncare separat, împărţind-o pe a lor cu aceştia, a declarat agenţiei Mediafax Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Turism.
“În ultima perioadă se cam sare peste prânz, atât în staţiunile montane, cât şi vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus în preţ, iar la prânz nu mai merge la restaurant, ci îşi ia nişte chipsuri. Seara vine la restaurant şi comandă o bere şi un gratar”, afirmă Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România (ANBCT).
El spune că spre deosebire de anii 2007-2008, când aproape toţi turiştii erau la prânz în restaurante, acum mai mult de jumătate au renunţat la acest obiecei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mâncare de acasă.
În acelaşi timp, dacă în urmă cu câţiva ani turiştii le comandau copiilor mâncare separat, acum au mai rămas puţin care fac acest lucru. “Cei mai mulţi, acum, împart mâncarea cu copiii”, a adăugat Bercea.
Mai mult de jumătate dintre turiştii români care merg în vacanţă în ţară au renunţat la masa de prânz, pentru a face economii, şi nu le mai comandă copiilor mâncare separat, împărţind-o pe a lor cu aceştia, a declarat agenţiei Mediafax Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Turism.
“În ultima perioadă se cam sare peste prânz, atât în staţiunile montane, cât şi vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus în preţ, iar la prânz nu mai merge la restaurant, ci îşi ia nişte chipsuri. Seara vine la restaurant şi comandă o bere şi un gratar”, afirmă Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România (ANBCT).
El spune că spre deosebire de anii