Asociaţia "Uztel" Ploieşti, acţionarul majoritar al scocietăţii Uztel, atrage atenţia asupra unor abuzuri fără precedent, comise de societaţile de insolvenţă Euroinsol Consulting SPRL Ploieşti şi Euro Insol SPRL Bucureşti, de firme şi persoane care au ca scop dezindustrializarea României şi de câţiva reprezentanţi ai Justiţiei, arată un comunicat remis redacţiei.
Constantin Trestioreanu, preşedinte al Asociaţiei "Uztel" Ploieşti, a declarat: "Semnalăm săvârşirea unor infracţiuni care aduc atingere securităţii economice, deci a securităţii naţionale a României, prin subminarea industriei de echipament petrolier. Timp de mai mulţi ani, mai multe persoane şi societăţi au acţionat cu premeditare, având conexiuni şi în Justiţie, pentru aducerea SC Uztel SA pe pierdere, cu scopul de a o falimenta şi de a valorifica activele industriale prin lichidare, la preţuri derizorii".
Cele mai flagrante elemente ale acestui caz, conform comunicatului, sunt următoarele:
"1. Administratorii judiciari Euroinsol Consulting SPRL Ploieşti, reprezentat prin Alina Maer, şi Euro Insol SPRL Bucureşti, reprezentat prin Remus Borza, nu respectă o decizie a instanţei şi îi interzic ilegal Administratorului Special, care a propus planul de reorganizare a SC Uztel SA, să îşi exercite dreptul de administrare a societăţii şi de coordonare a activităţii acesteia. Prin sentinţa 1282 pronunţată la data de 09.10.2012, în dosarul nr. 4732/105/2010, de către Tribunalul Dolj, s-a confirmat Planul de Reorganizare propus în 2011 de către debitoare prin Administratorul Special şi s-a dispus reorganizarea activităţii pe o perioadă de 3 ani.
Conform legii şi Planului de Reorganizare, administrarea şi conducerea societăţii revin administratorului special, iar administratorul judiciar are doar rolul de supraveghere. Ulterior pronunţării sentinţei, la data de 29.10.2012, administratorul j