Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, maiorul Sorin Caba, le-au dat bihorenilor, luni, o veste bună: timpii de intervenţie ale pompierilor s-au redus substanţial. Acest lucru se datorează achiziţiei a 11 autospeciale noi printr-un program european derulat vreme de 18 luni de şase inspectorate din nord-vestul României.
Astfel, pompierii bihoreni intervin acum în mediul urban în 9 minute, faţă de 18, cât dura până acum, iar în mediul rural în 17 minute faţă de 38.
Din banii europeni, ISU Crişana a cumpărat 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, o autospecială de descarcerări grele, 3 ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare, în valoare totală de peste 7,6 milioane lei.
"Comparativ, suntem la acelaşi nivel cu Germania sau Marea Britanie. Însă parcul nostru, ca şi al lor, de altfel, e compus şi din echipamente vechi de 30 de ani, a căror înlocuire trebuie să o avem în vedere", a declarat, luni, maiorul Sorin Caba, precizând că aproximativ 60% din autospecialele ISU Crişana sunt învechite. Şeful CJ Bihor a garantat, însă, că va căuta soluţii ca ISU Crişana să îşi cumpere şi alte noi utilaje.
În prezent, o autospecială de intervenţie la incendii deserveşte 18.151 de bihoreni, una pentru descarcerări grele 275.898 de locuitori, una de prim-ajutor 68.974 de locuitori, iar una de reanimare 459.830 de persoane. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, maiorul Sorin Caba, le-au dat bihorenilor, luni, o veste bună: timpii de intervenţie ale pompierilor s-au redus substanţial. Acest lucru se datorează achiziţiei a 11 autospeciale noi printr-un program european derulat vreme de 18 luni de şase inspectorate din nord-vestul României. @