Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, a declarat, marţi, că „nu există niciun fel de problemă până acum în organizarea alegerilor”.
„Până la momentul actual au fost tipărite toate buletinele de vot, acestea sunt acum capsate urmând ca în 29 noiembrie să se finalizeze şi să fie preluate de către Prefectură. Au fost tipărite 830.456 buletine de vot, valoarea contractului ridicându-se la 229.206 lei”, a declarat prefectul.
Cu tot cu ştampilele, tuşierele, tuşul necesar, cheltuielile se ridică până acum la peste 242.000 lei.
În ceea ce priveşte sesizarea depusă de PER, care solicita Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca totuşi candidatul lor, Gheorghe Roman, să fie înscris pe buletinele de vot, în ciuda deciziei Biroului Electoral Central, nu mai are niciun sorţ de izbândă. Astfel, buletinele de vot au fost tipărite fără candidatul PER.
„ÎCCJ s-a pronunţat declinându-şi competenţa la Curtea de Apel Bucureşti şi până acum aici nu este înregitrat niciun dosar. Pe de altă parte, macheta (a buletinului de vot, n.r.) nefiind contestată este definitivă. Deciziile BEC sunt irevocabile în sistemul alegerilor deci nu mai pot fi contestate. Această cale de atac va fi respinsă ca inadmisibilă. Acum, nefiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel niciun dosar, nu puteam aştepta să se termine alegerile pentru a se pronunţa instanţa de judecată pe o cale de atac care nu are admisibilitate”, a explicat Ovidiu Sitterli.
Candidatul PER Gheorghe Roman a solicitat Biroului Electoral Judeţean Sibiu renunţarea la candidatură, cerere ce i-a fost respinsă pe motiv ca fiind tardivă. Acesta a contestat decizia la Biroul Electoral Central, care i-a admis retragerea de la alegerile parlamentare. Partidul Ecologist Român a depus, ulterior, o contestaţie la ÎCCJ, împotriva deciziei BEC.. Aceasta şi-a declinat însă competenţa