Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, în acest an, au fost înregistrate şapte accidente rutiere pe Autostrada Transilvania, dintre care patru accidente soldate cu decesul a două persoane.
Autostrada Transilvania a devenit, în ultima perioadă, un adevărat pericol public pentru şoferi. Cauciucuri abandonate, câini, vulpi şi oi care o traversează în voie, autostopişti, toate acestea au dus la numeroase accidente de circulaţie sau au obligat şoferii să ruleze cu o viteză de drum judeţean. Ultimul incident de acest fel a avut loc în urmă cu o săptămână, când o şoferiţă care conducea un autoturism pe Autostrada Transilvania, dinspre Turda spre Gilau, a intrat în parapetul de pe marginea drumului după ce a lovit un cauciuc abandonat pe drum. Nu este singurul eveniment de acest gen. Un alt şofer a lovit un tambur de camion, de mari dimensiuni, ce se afla pe partea carosabila pe autostradă. Șoferul a depășit un TIR, și nu a văzut la timp corpul metalic și nu l-a mai putut evita. Roata i-a fost străpunsă de o bucata de fier și a ajuns în caroserie.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Autostrada Transilvania se află în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj care sunt obligaţi să asigure întreţinerea şi curăţenia.
„În acest an, au fost înregistrate şapte accidente rutiere pe Autostrada Transilvania, dintre care patru accidente grave, soldate cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor patru şi trei accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a patru persoane. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale este administratorul sectorului de drum public din Autostrada Transilvania dat în exploatare în judeţul Cluj”, a precizat Anca-Sidonia Bolba, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.
DRDP Cluj dă vina pe