Este o vorba care spune sa ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample. Victor Ponta si Crin Antonescu n-au mai stiut cum sa-l implice pe Traian Basescu in aceasta campanie electorala, pentru ca apoi sa o indrepte strict impotriva lui, transformand-o intr-o continuare a referendumului.
Intr-un fel, le-a iesit, dar nu cred ca le-a facut prea mare placere. Traian Basescu a iesit luni seara cu un contraatac extrem de ascutit impotriva celor doi, mai ales impotriva lui Victor Ponta.
Si a tintit exact in punctele cele mai sensibile ale liderului PSD: lipsa totala de proiect, dublul discurs pe care il foloseste pentru uzul intern si pentru cel extern, lipsa de informare sau denaturarea realitatii, ca in cazul gradului de absorbtie a fondurilor europene, ridicolul discursului nationalist care are, desigur, ecou la Bruxelles, atacurile sustinute impotriva unor institutii fundamentale ale statului de drept, intentia de a le subordona politic prin proiectul de modificare a Constitutiei, care insa nu contine si rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari.
Este greu sa combati punctual asemenea acuzatii, pe care si presa i le-a adus adesea d-lui Ponta. Si sigur ca pentru USL, sau macar pentru partea care il sustine pe Victor Ponta, nu a fost nicio bucurie sa le auda rostite raspicat si cu multa aciditate. Dar ma intreb ce efect electoral concret vor avea ele?
Traian Basescu nu mai are credibilitatea de odinioara. Este departe de ea. Asa ca mi-e greu sa cred ca acuzatiile sale pot sa intoarca un numar semnificativ dintre cei deja decisi sa voteze USL. Pentru electoratul USL convins, Traian Basescu este un capitol inchis si orice ar zice nu mai poate ajunge la ei.
Cei pe care vorbele presedintelui ii pot pune pe ganduri fac parte din masa celor nehotarati, cei care inca nu au