O ciudată problemă morală mi-a răsărit brusc, ieri, odată ce Guvernul Ponta a aprobat modificări ale Legii Audiovizualului, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificări prin care televiziunile şi radiourile sunt eliberate din sclavia în care le ţineau agenţiile de publicitate.
Măsura este dreaptă, o aplaud cu bucurie şi admiraţie.
Problema mea morală constă în fraptul că modificările pe care le aplaud se pare că vor fi fost iniţiate de Dan Voiculescu.
În opinia mea, Dan Voicules-cu nu este capabil să gândeas-că nici normal, nici pe un nivel minim de pertinenţă.
Eu, unul, nu cred că Voicules-cu este "om de afaceri", o noţiune pentru care am o definiţie care nu i se potriveşte, deoarece conţine nota de "onestitate".
Cu toate astea, Voiculescu a promovat ideea plăţii TVA la încasare, o idee corectă, care nu este nouă şi pe care am susţinut-o în BURSA, încă de acum cincisprezece ani.
Voiculescu promovează ideea TVA-ului diferenţiat, mult diminuat pentru alimentele de bază, ceea ce, din nou, mi se pare corect, în condiţiile de pauperitate a naţiunii.
Iar acum, Voiculescu sfărâmă monopolul de decenii al agenţiilor de publicitate.
Ce pot să fac?!
Sunt complet de acord cu Voiculescu.
Nu mi-am imaginat, vreodată!
Nu pot spune decât că nu cred că năravul şi l-ar putea schimba.
Dar acum, trebuie să-l aplaud cu o mână: cealaltă nu mi se descleştează.
Agenţiile de publicitate merită şutul primit în dos.
Situaţia de monopol pe care şi-au creat-o agenţiile nu putea fi combătută de organele de presă - un lucru atât de binecunos-cut în industria media, încât orice piţifelnic sau copyw-riter agramat din agenţii îşi permitea aroganţe incredibile, chiar şi cu şefii televiziunilor.
Agenţiile de publicitate concentrează, fiecare, câte un număr de clienţi de reclamă - agenţi industriali ori din comerţ şi ser