Astăzi se va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe. Seară de seară, timp de treisprezece zile, clujenii vor putea să urmărească 21 de reprezentaţii din nouă ţări. În program sunt incluse spectacole de teatru, concerte de jazz, proiecţiile unor spectacole de operă, instalaţii muzicale, lansări de carte sau discuţii cu artiştii invitaţi în cadrul Festivalului. Spectacolul „Hand Stories” îi invită pe clujeni în universul teatrului chinez de păpuşi, în timp ce „Max Black”, regizat de celebrul compozitor Heiner Goebbels, prezintă un joc actoricesc materializat în lumină, imagine şi muzică. Spectacolele aduc la Cluj nume mari ale scenei artistice mondiale.
Festivalul va debuta cu deschiderea expoziţiei “Ritmuri-Spaţiu-Text-Sunet” având la bază compoziţiile lui Vasile Şirli în care vizitatorii pot cunoaşte arhiva muzicală a Teatrului Maghiar. Tot astăzi clujenii pot vizita şi o expoziţie cu afişe de epocă. “Va fi o mică expoziţie, pentru că anul acesta festivalul coincide cu 220 de ani de la înfiinţarea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, cu imagini şi afişe din trecut, între anii 1792-1992 şi în cealaltă parte a foaierului ultimii de 20 de ani cu premiile Uniter, cu nominalizările, imaginile din acele spectacole. Se va deschide şi o instalaţie specială din muzicile lui Vasile Şirli în care putem ridica un receptor la un telefon public şi să auzim muzica din spectacolul respectiv. Pe un televizor vor fi proiectate secvenţe din spectacole a căror muzică a fost compusă de Vasile Şirli ”, a precizat Gábor Tompa, director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj.
Ziua continuă de la ora 18.00 în sala studio a Teatrului Maghiar, cu spectacolul de teatru de păpuşi “Hand Stories”. “Un spectacol care povesteşte într-o fomă dramatică emoţionantă, povestea unui păpuşar chinez care a învăţat această meserie, artă, de la tatăl său. Di