Digul de apărare de pe râul Siret va avea o suprafață de 3,3 kilometri și va costa 7.200.000 lei.
Lucrările la digul de apărare de la Gâdinți, programate să înceapă în această toamnă, au fost amânate. Motivația acestei decizii este dată de Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți. “Dacă lucrările ar fi început în această toamnă, exista riscul ca apele Siretului să distrugă partea construită, specialiștii luând în calcul și eventualele precipitații care ar putea cădea în perioada construcției. Ca urmare, specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Ape Siret din Bacău au considerat că lucrările de construcție a digului de protecție trebuie începute în primăvara anului viitor”, a spus Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți.
Realizarea digului de apărare de pe râul Siret, în lungime de 3,3 kilometri, se va realiza în șase luni și va costa 7.200.000 lei. Particularii care au terenuri în zona în care se va ridica digul de protecție și-au dat acceptul pentru efectuarea lucrărilor. “Cei mai mulți dintre proprietarii de terenuri sunt din satele Tămășeni și Adjudeni. Nu a fost nevoie să-i conving de importanța acestui dig. În 2008, ei au aflat ce înseamnă teroarea apelor și au acceptat cedarea terenurilor. Mai greu de lămurit au fost cei din Roman și Gâdinți”, a spus primarul comunei Gâdinți. Cei aproape 70 de proprietari de terenuri vor fi despăgubiți pentru parcelele de teren cedate pentru construirea digului.
Digul de apărare de pe râul Siret va avea o suprafață de 3,3 kilometri și va costa 7.200.000 lei.
Lucrările la digul de apărare de la Gâdinți, programate să înceapă în această toamnă, au fost amânate. Motivația acestei decizii este dată de Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți. “Dacă lucrările ar fi început în această toamnă, exista riscul ca apele Siretului să distrugă partea construită, specialiștii luând în c