de C. MIERLUŞCĂ
28 noiembrie 2012 00:08
57 vizualizari
A-A+ �ntărirea sistemului imunitar
Sistemul imunitar este armata de apărare a organismului. Pentru aceasta se impune o hrană sănătoasă şi aer curat. Cele mai indicate alimente sănătoase sunt cele care provin din produsele apicole, cum ar fi mierea, polenul, lăptişorul de matcă; şi iaurtul, gălbenuşul de ou, sucurile proaspete de fructe şi legume, băute încet, înghiţitură cu înghiţitură. Un alt produs important al stupului este propolisul, care conţine săruri minerale, bioflavonoizi şi o anumită doză de antibiotic.
De asemenea, şi aportul de căldură este important pentru întărirea sistemului imunitar şi se indică ceaiuri calde, alimente picante care înroşesc limba şi încălzesc imediat gura, desfundând ulterior nasul, vinul roşu fiert, cu 2-3 boabe de piper la cană. O izolare perfectă de frigul din exteriorul casei, folosirea îmbrăcămin\ii groase.
Un aport important este al vitaminei A care se găseşte în mod natural în laptele prins, gălbenuşul de ou, în uleiul de peşte, în ficat. De asemenea, vitamina A se găseşte în legumele galbene şi portocalii.
Vitamina C stimulează producţia anumitor corpi ca să lupte împotriva virusurilor. Se indică coenzima Q10 care este lipsită de efecte secundare.
Echinaceea - se va administra un ceai de la primele semne de răceală sau gripă, se va administra 10-14 zile, dar nu mai mult de 8 săptămâni consecutiv. Nu se va folosi de cei cu boli autoimune. Se vor folosi lămpile odorizante, pentru dezinfecţia camerelor de locuit, cu pin, eucalipt, molid. Consumaţi zilnic ceapă şi usturoi.
Cel mai puternic antioxidant este cătina, care conţine foarte multă vitamina C, vitamina E, betcaroten, acizi graşi, nesatura\i, vitamina B1, B2 pp D, minerale. Se va amesteca cu miere şi polen şi se va lua zilnic câte o linguriţă, dimineaţa..