Astăzi vă recomand o rețetă simplă, cu mâncare de post. Aveți nevoie de ingrediente puține: cartofi, roșii, ceapă (încă mai găsiți la piață ceapă verde, am văzut în Tractorul, dar puteți pune orice fel de ceapă), un gogoșar, codițele crude (tijele principale) de la frunzele de țelină, pătrunjel verde.
Am tăiat toate legumele (cu excepția roșiei) și le-am pus într-o cratiță, cu puțin ulei. Puneți cratița pe foc și amestecați în ea trei-patru minute, apoi acoperiți întreaga compoziție cu apă. După ce a scăzut apa, adăugați condimentele: sare, piper, boia și chimen.
După ce încercați legumele și le vedeți fierte, puneți roșiile mărunțite și mai lăsați totul să fiarbă încă cinci-șase minute și apoi stingeți focul. Acesta este momentul să puneți pătrunjelul verde tocat foarte fin: astfel își păstrează și aroma, dar și culoarea verde. De asemenea, cei care vor, pot pune câțiva căței de usturoi zdrobiți, ia apoi acoperiți cu un capac totul.
Postul poate fi și gustos. Nu credeți? Să fiți sănătoși!
Astăzi vă recomand o rețetă simplă, cu mâncare de post. Aveți nevoie de ingrediente puține: cartofi, roșii, ceapă (încă mai găsiți la piață ceapă verde, am văzut în Tractorul, dar puteți pune orice fel de ceapă), un gogoșar, codițele crude (tijele principale) de la frunzele de țelină, pătrunjel verde.
Am tăiat toate legumele (cu excepția roșiei) și le-am pus într-o cratiță, cu puțin ulei. Puneți cratița pe foc și amestecați în ea trei-patru minute, apoi acoperiți întreaga compoziție cu apă. După ce a scăzut apa, adăugați condimentele: sare, piper, boia și chimen.
După ce încercați legumele și le vedeți fierte, puneți roșiile mărunțite și mai lăsați totul să fiarbă încă cinci-șase minute și apoi stingeți focul. Acesta este momentul să puneți pătrunjelul verde tocat foarte fin: astfel își păstrează și aroma, dar și culoarea verde. De asemenea,