La jumătatea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, în interiorul Alianței România Dreaptă (ARD), la nivel central și nu numai, au apărut nemulțumiri vis-à-vis de strategiile de campanie și de lipsa de mediatizare publică. Ultimele sondaje arată că alianța se află cu două procente sub scorul PDL, iar acest lucru se datorează faptului că aceasta s-a contituit târziu, susțin liderii PDL. Mai mult, electoratul nu a reușit să se pună la curent cu denumirea exactă a alianței, noua siglă, iar candidații trebuie să facă un efort suplimentar pentru a se promova, mai menționează aceștia potrivit Hotnews.ro.
Pe plan local, candidații din Alba la alegerile parlamentare nu se plâng de faptul că ar fi defavorizați din cauza lipsei de notorietate a Alianței, ba dimpotrivă. Din discuțiile cu câțiva dintre ei, se pare că oamenii cunosc ARD, atât în mediul urban, cât și în cel rural, unde, teoretic noutățile ajung mai greu și lumea este mai sceptică în a le accepta.
Clement Negruț, deputat în funcție și candidatul ARD pe Colegiul 2 Sebeș Blaj, fiind adeptul contactului direct cu cetățeanul, a constatat că realizările unui parlamentar sunt mai degrabă asociate cu persoana lui decât cu formațiunea politică din care face parte. Cu toate acestea, în deplasările sale prin teritoriul colegiului a observat „cu plăcută surprindere că locuitorii din mediul rural știu mai multe despre ARD decât cei din mediul urban”.
Pe Colegiul 1 Alba Iulia, spre exemplu candidatul ARD Dorin Nistor a afirmat că, cel puțin până în prezent, nu a avut probleme din punctul de vedere al electoratului, ca acesta să nu cunoască Alianța. Totuși, crede că ar fi fost mult mai bine ca aceasta să fie creată puțin mai devreme, pentru o promovare mai bună: „Eu cred că ar fi fost bine să formăm Alianța România Dreaptă mai devreme, pentru a reuși să promovăm sigla, sloganele și formațiunea în