Guvernul german doreşte interzicerea zoofiliei (sexul cu animale), ca un amendament la legea de protecţie a animalelor, dar se luptă cu reacţia negativă a comunităţii de zoofili germani, care conform estimărilor oficiale depăşeşte 100.000 de persoane.
Zoofilia a fost legalizată în Germania în 1969, iar acum, un grup de protecţie al animalelor, face lobby pe lângă autorităţi să interzică astfel de practici groteşti.
Campania din ultimii ani, a stârnit dezbateri aprinse şi controverse aprigi pe forumurile de pe internet.
Guvernul actual, de orientare centru-dreapta, vrea să scoată în afara legii folosirea animalelor "în activităţile personale sexuale ori în obligarea acestora să se comporte inadecvat speciei din care fac parte", a spus Hans-Michael Goldmann, preşedintele Comitetului de Agricultură din Bundestag.
Cei care se vor abate de la această reglementare vor fi amendaţi cu 25.000 de euro.
Răspunsul zoofililor germani nu a întârziat: "Vom acţiona în instanţă această decizie. Noi privim animalele ca parteneri şi nu ca mijloace de satisfacere. Nu le forţăm să facă nimic", a spus pentru Der Spiegel, Michael Kiok, liderul grupului ZETA (Mişcarea Zoofililor de Informare şi Toleranţă)
"Oamenii au impresia falsă că noi am face rău animalelor", a mai spus Kiok, care a mărturisit că are "sentimente speciale" faţă de animale încă de la vârsta de 4 sau 5 ani.
Sexul cu animale este interzis în cele mai multe state europene. După Germania, Danemarca va fi singura ţară care nu are încă o reglementare legală în această privinţă, controversată de lumea civilizată.
Guvernul german doreşte interzicerea zoofiliei (sexul cu animale), ca un amendament la legea de protecţie a animalelor, dar se luptă cu reacţia negativă a comunităţii de zoofili germani, care conform estimărilor oficiale depăşeşte 100.000 de p