* Update: Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România (UAPR) îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia executivului de a aproba ordonanţa de urgenţă care modifică Legea audiovizualului, potrivit unui comunicat de presă.
"Suntem consternaţi că ordonanţa de urgenţă a trecut într-o manieră netransparentă, în timpul şedinţei de guvern de marţi", a declarat Radu Florescu, preşedinte al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.
În ciuda obiecţiilor anterioare cu privire la adoptarea acestor modificări şi a disponibilităţii reafirmate, în repetate rânduri, de către UAPR de a participa activ la dialog şi consultări pe marginea modificării Legii audiovizualului, nu a fost iniţiată nici o discuţie, cu nici una dintre părţile relevante. De asemenea, guvernul nu a ţinut cont de interesele nici uneia dintre celelalte părţi implicate, se precizează în comunicat.
Legea este neconstituţională şi creează un precedent periculos pentru comunitatea de afaceri, în condiţiile în care o lege este schimbată peste noapte, fără discuţie, dezbatare sau avertizare prealabilă, susţine UAPR.
.....
Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă ce modifică Legea Audiovizualului, informează HotNews.ro.
Documentul a fost adoptat fără să fi fost dezbătut public.
O versiune anterioară a proiectului de ordonanţă, care includea prevederi ce afectau profund independenţaă CNA, activitatea agenţiilor de publicitate şi a cabliştilor, a stârnit proteste vehemente ale acestora în ultimele săptămâni, până când guvernul a declarat, pe 14 noiembrie, că proiectul "nu mai este de actualitate".
Potrivit noii versiuni a ordonanţei, citată de HotNews.ro, cele mai multe dintre prevederile versiunii care a circulat în prima parte a acestei luni rămân intacte.
Printre prevederile care au fost excluse se numără cea care ar fi întărit controlul