Sarea este condimentul esenţial pentru nişte bucate gustoase, însă cea naturală, sub formă de cristale mari, are şi efecte benefice pentru organismul nostru.
1. Scade colesterolul
Beţi de 3 ori pe săptămână câte 200 g de kefir degresat, la temperatura camerei, în care se dizolvă un sfert de linguriţă de sare fină de bucătărie.
2. Îmbunătăţeşte memoria
Pentru persoanele care doresc să îşi îmbunătăţească memoria, concentrarea şi atenţia se recomandă să se consume zilnic 50-100 g de peşte sărat, de preferat somon, morun sau nisetru.
3. Detoxifiază organismul
Pentru evacuarea eficientă a reziduurilor din intestin şi pentru reducerea treptată a greutăţii corporale, consumaţi de două ori pe săptămână o cantitate de 150-200 g brânză de vaci degresată, amestecată cu un sfert de linguriţă de sare fină.
4. Şterge ridurile
Pentru înlăturarea ridurilor, înlăturarea petelor de pigmentare, redarea elasticităţii pielii şi pentru curăţirea în profunzime a acesteia, masaţi faţa cu un amestec din 150-200 g frişcă neîndulcită şi 2 linguri de sare fără vârf. În cazul tenului uscat şi normal, se va aplica o dată pe săptămână, iar a celui gras, de două ori pe săptămână.
5. Calmează durerile de oase
Dacă aveţi osteoporoză, puneţi pe locurile dureroase comprese înmuiate într-un macerat obţinut dintr-un amestec de 3 vârfuri de cuţit de piper negru, un pahar de sare grunjoasă şi 0,5 litri de coniac (se lasă la macerat 5 zile).
6. Alungă migrenele şi întăreşte părul
Pentru calmarea durerilor de cap, puneţi pe frunte timp de 10 minute o compresă din tifon înmuiată într-o saramură obţinută din 150 ml apă clocotită, în care s-a turnat o lingură de sare mai scuturată, fără vârf. Sarea este utilă şi pentru păr. Pentru evitarea căderii părului, se umezeşte capul şi părul cu apă caldă, apoi se freacă pielea capului cu o lingură fără vâr