SAS Grup, liderul pieţei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS, a introdus pe hărţile digitale din aplicaţia sa de monitorizare numerele de case ale străzilor din peste 1000 de localităţi din România, precum şi a bornelor de kilometraj de pe autostrăzi, drumuri europene şi naţionale.
„Am colaborat cu o firmă de cartografiere, care, timp de 1 an de zile, a proiectat şi desenat harta României la nivel de stradă, în funcţie de cerinţele de design ale SAS Grup; după ce hărţile au fost realizate în forma digitală la 18 nivele standard de scară de hartă, timp de încă 6 luni, echipa de ingineri de software a dezvoltat programul prin care se recreează imaginile la diferite nivele de scară de hartă şi se desenează numerele de case şi bornele de kilometraj – vizibile de la un anumit nivel de detaliu în sus. Este un ajutor foarte mare pentru clienţii noştri, mai ales în ceea ce priveşte routarea (alegerea şi optimizarea traseelor)”, a arătat Adrian Dinu, director general SAS Grup.
Numerele de case şi bornele de kilometraj de la autostrăzi, drumuri europene şi naţionale sunt afişate în aplicaţia SAS Fleet Pro doar pentru România, însă aplicaţia „le citeşte” („le înţelege”) pentru toată Europa. Afişarea numerelor de case şi, respectiv, citirea acestora (adică înţelegerea lor de către soft-ul de hărţi) sunt două lucruri diferite, care au la în spate baze de date diferite. De exemplu, navigatoarele de pe autoturisme, în general <> numărul de casă la care se doreşte să se ajungă, dar nu îl şi afişează pe harta prezentată, întrucât nivelul de scară de hartă și dimensiunea monitorului nu permit acest lucru.
„Pentru ca hărţile să fie <> rapid de la nivelul de scară de hartă (zoom) al unei regiuni sau localităţi până la cel al numerelor de case pentru cele aproape 20.000 de vehicule pe care le avem acum în monitorizare, este nevoie d