Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) și-a premiat în această seară membrii cei mai de seamă, în cadrul unei gale care a avut loc la Grand Hotel Napoca.
"Le mulțumim tuturor celor prezenți aici care au reușit să supraviețuiască acestui tsunami al crizei economice. Am și eu afaceri și știu ce înseamnă acest lucru", a menționat președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu. El a adăugat că există mulți investitori de calibru care vor să ocupe parcurile industriale ale Clujului, însă capacitatea acestor zone este limitată, ele fiind deja acontate. "Toată lumea vrea în parcul de la Jucu, pentru că acolo a venit și Nokia, deși le-am propus și Feleacu, și Câmpia Turzii", a menționat liderul județean. Acesta a precizat că județul are deja trei clustere de tehnologia informației și unul de industrie a mobilei și că ocupă primul lor în privința exporturilor IT, înaintea Bucureștiului.
"Primăria Cluj-Napoca trebuie să se implice mai mult în stimularea mediului de afaceri local. Cu toate că la gala de anul trecut viceprimarul de atunci, Attila Laszlo, ne-a promis că în curând ne vom muta în clădirea pe care am obținut-o în instanță, cea în care funcționa Casa Municipală de Cultură, în Piața Unirii, încă tot nu am primit cheile de acolo. Ba am pierdut între timp și banii europeni pentru proiectele pe care voiam să le derulăm în acel spațiu. Mai mult decât atât, am primit somații pentru o sumă care se apropie de 80.000 de lei și amenințări de executare silită", a atras atenția Augustin Feneșan, președintele APM Cluj.
Organizația a premiat azi cei mai buni agenți economici ai săi, incluși în clasament în funcție de cifra de afaceri pe anul trecut și de profitul net înregistrat. Aceștia sunt ARL, Oncos, Rematinvest, Ten Gaz (întreprinderi mari), AX Perpetuum, Eurocardinal, Eximtur, Net Brinel, TSE Development (întreprinderi mijlocii), Asedia Grup, ASS