Halvaua din susan cu fistic, mierea cu cafea, mierea cu eucalipt, mierea cu fistic sau mierea cu piper au fost printre „vedetele” Târgului de dulciuri, care a avut loc la Centrul Cultural Reduta, în acest week-end. Cei care au avut poftă şi de altceva au mai găsit diferite sortimente de zacuscă, felurite ciuperci murate şi alte murături.
„Halvaua a avut mare trecere la braşoveni. Este un produs tradiţional, adus direct din Turcia. Halvaua este din susan, deci nu este la fel de grasă precum cea din seminţe de floarea soarelui şi nu conţine atât de mult colesterol. Are o textură specială, datorată sosului de tahini în combinaţie cu alte ingrediente”, explică Doina Ciurea (foto), organizator. Ineditele tipuri de miere sunt produse de sicilieni şi pentru aromatizarea lor nu s-au folosit chimicale. „Totul este natural şi mierea e foarte gustoasă”, ne spune comerciantul. Tot italienii au mai adus şi diferite sosuri.
O nouă ediţie a târgului urmează să fie organizată, tot la Centrul Cultural Reduta, în perioada 14-16 decembrie.
CADOURI „CU PERSONALITATE”. Pentru cei care au dorit să pregătească „sacul” lui Moş Crăciun încă de acum, organizatorii au şi câteva cadouri „cu personalitate”. De exemplu, un platou decorativ, cu aplicaţii de pietre Swarowski. „Toate aceste obiecte sunt realizate de o doamnă din Braşov, care nu doreşte să-i fie cunoscut numele. Sunt realizate manual, sunt lucrate cu mult suflet, iar pentru ea, aceste lucruri reprezintă un hobby”, ne spune Doina Ciurea.
Foto: „VEDETELE” târgului: Halvaua din susan cu fistic şi mierea în combinaţii nebănuite: cu cafea, cu fistic, eucalipt, piper sau banane. Halvaua din susan cu fistic, mierea cu cafea, mierea cu eucalipt, mierea cu fistic sau mierea cu piper au fost printre „vedetele” Târgului de dulciuri, care a avut loc la Centrul Cultural Reduta, în acest week-end. Cei care