Proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” a ajuns la final.
Proiectul a avut ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice din Regiunea de Nord-Vest, prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor, resurselor materiale şi proprietăţii.
Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au făcut astăzi o prezentare în linii mari a acestui proiect.
Toţi cei prezenţi au aflat astfel că obiectivele specifice ale proiectului au fost cele legate de reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea de Nord-Vest, prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante.
Vorbim apoi de consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul Regiunea de Nord-Vest, precum şi a centrului regional/centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe, în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei, salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.
Potrivit datelor furnizate de către ISU MM, la începutul proiectului, în Regiunea de Nord-Vest exista o autospecială de intervenţie la incendii la un număr mediu de 22.615 locuitori, o autospecială de intervenţie la accidente colective la 1.379.489 de locuitori, o autospecială pentru descarcerare grea la 689.745 de locuitori, o ambulanţă de prim ajutor la 145.209 locuitor