Vrăjiţi de pâinea turcească din anii '90, românii s-au obişnuit să consume pâine albă şi pufoasă. Cei care au mizat pe piaţa pâinii de calitate sunt acum în pragul falimentului
Românii mănâncă de trei ori mai multă pâine decât media europeană. Conform ABI International (organizaţie mondială pentru controlul alimentelor), un român consumă, în medie, 320 de pâini pe an. Un studiu de anul trecut despre consumul de pâine în ţara noastră relevă că 77% din români preferă cea mai nesănătoasă pâine, adică pâinea albă, lipsită de fibre şi de seminţe. Este pâinea cea mai ieftină, fabricată în condiţii şi cu ingrediente incerte, fără ambalaj şi fără termen de expirare.
Efectele pentru sănătate, pe termen lung, sunt dintre cele mai grave. Nutriţioniştii avertizează că pâinea făcută din făină albă favorizează apariţia problemelor digestive, contribuie la creşterea colesterolului şi îl expune pe consumator la diabet.
Vrăjiţi de pâinea turcească din anii '90, românii s-au obişnuit să consume pâine albă şi pufoasă. Cei care au mizat pe piaţa pâinii de calitate sunt acum în pragul falimentului
Românii mănâncă de trei ori mai multă pâine decât media europeană. Conform ABI International (organizaţie mondială pentru controlul alimentelor), un român consumă, în medie, 320 de pâini pe an. Un studiu de anul trecut despre consumul de pâine în ţara noastră relevă că 77% din români preferă cea mai nesănătoasă pâine, adică pâinea albă, lipsită de fibre şi de seminţe. Este pâinea cea mai ieftină, fabricată în condiţii şi cu ingrediente incerte, fără ambalaj şi fără termen de expirare.
Efectele pentru sănătate, pe termen lung, sunt dintre cele mai grave. Nutriţioniştii avertizează că pâinea făcută din făină albă favorizează apariţia problemelor digestive, contribuie la creşterea colesterolului şi îl expune pe consumator la diabet.