Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a făcut dovada că plenul şi conducerea nu se pot încă sincroniza atunci când este vorba de dezbateri. Poate şi contextul electoral a creat temeri să nu se interpreteze ceva ca fiind politic.
Aleşii judeţului nostru ne demonstrează de fiecare dată când se întâlnesc faptul că întotdeauna mai avem ceva de descoperit la ei. La ultima întâlnire de Consiliu Judeţean (CJ) am văzut că, deşi au trecut luni bune de la începerea mandatului, aleşii se cam împiedică atunci când e vorba de dezbateri. Sunt două variante, fie nu au tactul să găsească împreună soluţii, fie nu au intrat în profunzimea lucrurilor de frică să nu se alunece pe panta politicului, mai ales că acum suntem într-o perioadă de campanie. Dar hai s-o luăm cu începutul. Mai întâi s-a anunţat că la următoarea şedinţă se va completa echipa de consilieri prin validarea următorului de pe lista PP-DD.
Apoi s-a intrat în ordinea de zi, şi primul punct a vizat rectificarea bugetului propriu al judeţului. Consilierul Eugenia Godja a semnalat o serie de probleme care au avut toate elementele necesare pentru o dezbatere serioasă. Însă, conducerea şi plenul parcă n-au rezonat suficient.
Godja, fostul primar al Sighetului, a vorbit cât se poate de aplicat pe o serie de chestiuni, fiind cât se poate de evidentă experienţa din administraţie. Mai exact, a ridicat problema că formula după care se repartizează banii la primării ar trebui reanalizată, pentru că „în această formulă sunt premiaţi corigenţii, cei care nu-şi îndeplinesc sarcinile privind realizarea planului de venituri şi cheltuieli”.
Apoi, Godja a atins o coardă care s-a dovedit până acum sensibilă pentru toţi cei care s-au perindat la conducerea CJ: banii din rezerva bugetară. „Normal este ca tot banul care este ban public să treacă prin comisia de buget finanţe şi să fie supuse ap