Peste 20.000 de copii din judeţul Cluj riscă să rămână fără cornurile pe care le primeau prin intermediul programului "Laptele şi cornul". Este vorba de copii din Turda, Câmpia Turzii, Dej şi Gherla, adică localităţile unde licitaţia a fost câştigată de Roland Impex SRL, firmă care în prezent este deţinută de o persoană din Târgu Jiu.
Reprezentanţii societăţii au anunţat Consiliul Judeţean că nu vor mai livra produse decât până la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza faptului că societatea este în insolvenţă.
Totuşi, oficialii CJ Cluj susţin că au găsit o soluţie de compromis, respectiv atribuirea directă a contractului de furnizare al cornurilor, însă pentru asta trebuie şi aprobarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.
Roland Impex SRL a fost preluată de o persoană din Târgu Jiu. De altfel, recent, a ieşit la iveală faptul că firma Roland Impex distribuia cornurile şi în judeţul Sibiu, de unde subcontractase de la o firmă din... Târgu Jiu! Informaţia a devenit publică în momentul în care oficialii unei şcoli dintr-o localitate sibiană au reclamat faptul că produsele primite de copii prezentau muşcături de rozătoare sau chiar mucegai! Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului auanunţat că vor lua măsuri drastice în acest caz, amenda urmând a fi mai mult decât consistentă. Pe fondul acestui scandal, oficialii Roland Impex SRL au anunţat că nu mai livrează cornurile copiilor.
În cursul zilei de ieri, Compania de Apă Arieş SA a sistat furnizarea apei către Roland Impex SRL, din cauza facturilor neachitate.
Peste 20.000 de copii din judeţul Cluj riscă să rămână fără cornurile pe care le primeau prin intermediul programului "Laptele şi cornul". Este vorba de copii din Turda, Câmpia Turzii, Dej şi Gherla, adică localităţile unde licitaţia a fost câştigată de Roland Impex SRL, fir