Forul român de ciclism a dictat, la începutul săptămânii, numeroase suspendări pentru cluburi şi sportivi, pentru participarea la o competiţie privată
Printre cei suspendaţi se numără Iulian Cristian Doicescu şi Andrei Răcăşan, legitimat la Club Ciclism Judeţean Constanţa, rutieri ce consideră decizia un abuz
Ciclismul românesc nu se bucură de o prea mare dezvoltare deşi, la Olimpiada de la Londra, am avut un rutier în proba de ciclism pe şosea, iar la Jocurile Paralimpice România a obţinut un aur la velodrom. Andrei Nechita, reprezentantul României la olimpiadă, se antrenează, însă, în Italia, iar Eduard Novak a adus primul aur la Paralimpice, după antrenamente şi curse disputate în compania sportivilor fără dizabilităţi, gen Turul Dobrogei.
Instituţia care se ocupă de destinele ciclismului românesc a decis, însă, să pună şi mai multe beţe în roate dezvoltării. Mai exact, F.R.C. a luat o hotărâre care îi îndeamnă pe sportivi să renunţe la legitimarea la un club sau chiar să aleagă o legitimare străină. Această decizie împiedică orice rutier legitimat la un club sportiv afiliat să participe la cursele private. Cei care încalcă regula sunt suspendaţi timp de şase luni. Prima astfel de decizie a fost luată după Argeş Autumn Race, o competiţie privată de MTB despre care F.R.C. nu avea cunoştinţă. Astfel, în urma concursului, unsprezece rutieri şi 13 cluburi au fost suspendaţi şi nu vor mai avea drept de participare la curse timp de şase luni.
Printre cei suspendaţi se numără şi doi rutieri de la Club Ciclism Judeţean Constanţa, Iulian Cristian Doicescu şi Andrei Răcăşan. De asemenea, a fost dictată o suspendare şi clubului C.S. Delma 2003 Medgidia, structură sportivă care nu mai are niciun ciclist legitimat.
Unde este greşeala?
L-am contactat pe unul dintre rutierii suspendaţi pentru a ne lămuri în privinţa deciziei F.R.C. Iulian Crist