Interviu cu Gheorghe Şimon, candidat USL Colegiul 5 Camera Deputaţilor, Borşa-Vişeu
Reporter: Aţi trecut prin toate etapele administraţiei, de la nivel local şi judeţean. Practic, intrarea în Parlament ar fi un traseu firesc.
Gheorghe Şimon: În primul rând am o activitate de consilier judeţean de ani de zile şi cunosc o foarte mare parte a problemelor din Maramureş. Acest lucru m-a determinat să fac un pas spre Parlament pentru că la graniţele Maramureşului se termina Europa civilizată. O metaforă de care am uzat de foarte multe ori în Consiliul Judeţean şi pe care mi-am argumentat-o, faţă de cei care conduceau judeţul Maramureş, un judeţ lipsit de infrastructură, un judeţ lipsit de proiecte, chiar şi acele proiecte care au fost câştigate pe bani europeni s-au dovedit a fi foarte păguboase prin prisma faptului că cei care conduceau judeţul şi-au băgat mâinile prea adânc şi s-au implicat în multe fărădelegi ca şi organizare de licitaţii, ca şi execuţie, acordând contractele unor firme pe care le interesa banul şi nu calitatea lucrărilor.
Reporter: Care sunt proiectele dvs. prioritare pentru zona Borşa-Vişeu?
G.Ş.: În toată campania asta electorală am lansat împreună cu domnul ministru Liviu Marian Pop un îndemn dacă pot să spun aşa, pentru toţi candidaţii, indiferent care vor ajunge în Parlamentul României, să încerce să scoată Maramureşul Voievodal din izolare şi nu întâmplător, sloganul sub care candidăm, atât eu cât şi Liviu Marian Pop este „Vocile Maramureşului în Bucureşti”. Vreau să spun că dacă, metaforic, a existat un plan Marshall pentru Germania în urma celui de-al doilea război mondial, de ce să nu existe un plan Pop-Şimon de a scoate Maramureşul voievodal din izolare, atât a Bucureştiului, cât şi a administraţiilor de la Baia Mare, ceea ce înseamnă de fapt infrastructură. La noi, lipsind toate cred că cea mai m