Consilierul judeţean Andrei Maioreanu a fost „degradat” oficial de către CNSAS din funcţia de colaborator al Securităţii, cu toate că, în tinereţe, pe vremea lui Ceauşescu, raporta frecvent sub numele cospirativ „Arthur” tot ceea ce făceau apropiaţii săi care aveau rude în străinătate sau nu împărtăşeau părerile regimului comunist.
Cu toate astea, în ultimii ani, Maioreanu a îndeplinit funcţii importante la nivelul judeţului, fiind promovat director al unei subunităţi a fostei SNLO şi, mai apoi, consilier personal al directorului general al Hidroelectrica.
Deşi a avut angajament cu fostul serviciu secret comunist, CNSAS a stabilit că Maioreanu nu merită să fie înfierat cu calificativul de turnător şi l-a absolvit de orice vină.
Andrei Maioreanu a fost racolat de Securitate de timpuriu, în 1987, la vârsta de 21 de ani şi probabil faptul că, până la venirea Revoluţiei, n-a avut timp să se perfecţioneze, l-a scăpat să nu poarte în prezent stigmatul de turnător.
Sub numele de cod „Arthur”, Maioreanu şi-a început cariera sârguincios, supraveghind persoane avertizate pentru comentarii negative la adresa dictaturii sau pe cele care aveau rude în R.F.G sau Austria. A întocmit şase rapoarte în care nota disciplinat şi binevoitor: „Din oraşul Târgu-Jiu cunosc următoarele persoane despre care pot da relaţii: P.D. are o rudă în străinătate R.F.G. – Austria, L.A are relaţii cu cetăţenii străini, L.C. are unchi stabilit în R.F.G.”. Când nu reuşea să-şi strângă suficiente date ca să poată întocmi un raport detaliat, persevera şi vizita persoana care-l interesa, chiar de mai multe ori, până era satisfăcut de rezultat: „De mai multe ori am vizitat pe A.L. Nu am sesizat la acesta probleme de natură politică sau unele idei aventuriste, în schimb, pot să vă informez în rândul tinerilor, întrucât obişnuieşte să frecventeze zona centrală, unde int