Ieri, proiectul „Siguranţă şi sănătate în activitatea de transport a substanţelor chimice", organizat de SC Oil Terminal SA Constanţa a ajuns la final. Desfăşurat pe o perioadă de doi ani şi co-finanţat prin POSDRU, el a vizat îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea gradului de securitate a 200 de salariaţi ai societăţii. Valoarea totală a finanţării nerambursabile a fost de 630,210 lei, din care 94.531,5 lei contribuţia publică naţională şi 535.678,5 lei, contribuţia comunitară - din Fondul Social European.
Organizatorii spun că proiectul a fost necesar, având în vedere că mulţi dintre angajaţii firmei lucrează într-un mediu în care substanţele chimice pot duce la producerea de accidente de muncă. Incendiile, inhalarea de substanţe toxice, arsurile chimice şi exploziile sunt riscuri cu care aceştia se confruntă în fiecare zi. Pentru a asigura un climat de siguranţă, au fost elaborate ghiduri cu instrucţiuni, iar angajaţii au fost instruiţi să evalueze, să prevină şi să intervină, în cazul producerii unor astfel de accidente.
Reprezentanţii Oil Terminal spun că proiectul a meritat efortul depus, în ciuda greutăţilor cu care s-au confruntat la implementarea lui. „Proiectul s-a dovedit, pe parcurs, greu de realizat. Noi am început în forţă, cu optimism, dar ne-am trezit că regulile s-au schimbat în timpul jocului. Fondurile POSDRU au fost blocate, dar am decis să continuăm proiectul şi să acoperim noi costurile", a declarat Armando-Traian Andreşoiu, managerul proiectului.
În cadrul ceremoniei de închidere a proiectului, participanţii au primit diplome care atestă participarea, precum şi nivelul sporit de pregătire în securitatea muncii. „A fost un curs interesant pentru mine. M-am pus la curent cu tehnologia de actualitate şi am căpătat experienţă în ceea ce priveşte noile dotări. Urmărim să nu avem niciun fel de incidente la locul de mun