Se apropie finalul anului, iar administraţia judeţeană trebuie să stabilească preţurile medii la produsele agricole, practicate în judeţ, preţuri ce vor fi luate în calcul la stabilirea arendei în natură. Preţurile vor fi stabilite pe baza celor practicate în acest an.
Vor fi stabilite preţurile pentru cereale, furaje, cartofi, legume-fructe, carne în viu, oleaginoase, ouă, lapte, ulei, zahăr. Trebuie ştiut că această măsură, nu impune preţurile pentru magazine sau pieţe, fiind necesară pentru stabilirea impozitelor din cedarea folosirii bunurilor.
Pentru cereale – grâu, porumb boabe şi orz, preţul mediu pe kilogram este de 65 de bani. Usturoiul are un preţ de zece lei pe kilogram, iar ardeiul gras, de trei lei. Kilogramul de cartofi este evaluat la un preţ mediu de 1,20 de lei, cel de fasole boabe, la şapte lei, iar ceapa şi morcovii, un preţ de doi lei.
La capitolul fructe, merele au un preţ de 2,50 de lei kilogramul, perele, 3,50 lei fiecare, iar nucile, 16 lei. Carnea de porc viu ar urma să coste în medie 6,5 lei kilogramul, carnea de pasăre, şapte lei, iar cea de vită 4,5 lei. Preţul pentru floarea-soarelui este stabilit la 1,80 de lei, cel al ouălelor, la 0,40 lei pe bucată, iar cel al kilogramului de zahăr, la patru lei. Litrul de lapte ar urma să coste 2,50 lei, kilogramul de smântână zece lei, iar kilogramul de telemea 15 lei. Preţurile vor fi comunicate Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad şi unităţilor fiscale din teritoriu, care le vor folosi pentru stabilirea veniturilor din arendă achitate în natură proprietarilor, uzufructuarilor ori deţinătorilor legali.
Se apropie finalul anului, iar administraţia judeţeană trebuie să stabilească preţurile medii la produsele agricole, practicate în judeţ, preţuri ce vor fi luate în calcul la stabilirea arendei în natură. Preţurile vor fi stabilite pe baza celor practicate î