Compania Discovery a revenit, miercuri, cu o pozitie referitoare la relatiile tensionate pe care le are cu RCS&RDS, cu doua zile inainte sa expire acordul de retransmisie pe baza caruia operatorul include posturile Discovery in pachetele sale. Astazi - la cinci zile dupa ce grupul media a anuntat ca postul Discovery Channel a fost scos din grila platformei de satelit Digi si la doua zile dupa ce RCS a reactionat spunand ca nu este de acord cu preturile cerute de televiziune - Discovery revine cu precizari in care isi exprima teama ca "actiunile RCS&RDS ii vor priva pe abonatii sai de 6 canale" Discovery si isi manifesta deschiderea "sa continuam negocierile cu RCS".
Luni, RCS arata, intr-un comunicat de presa, ca "nu poate fi de acord" sa plateasca tarife "de trei ori mai mari" pentru Discovery, decat pentru alte canale, sustinand ca audientele Discovery nu ar justifica aceasta cheltuiala.In replica, Discovery precizeaza astazi - completarea declaratiilor facute vineri pe tema iesirii Discovery din grila Digi - ca "ponderea tarifelor noastre din abonamentul platit de abonatii RCS in fiecare luna este de aproximativ 1,5%, in medie, pentru fiecare canal Discovery inclus in pachetul de baza" - pret descris drept "rezonabil" raportat la calitatea programelor. Discovery arata ca este cel mai urmarit canal de documentare din Romania.
Comunicatul Discovery, in completarea pozitiei facute publice vineri:
Este regretabil ca s-a ajuns in acest punct si ca telespectatorii sunt afectati de ceea ce se intampla, insa faptele vorbesc de la sine:
In primul rand, suntem ingrijorati ca actiunile RCS&RDS ii vor priva pe abonatii sai de 6 canale, inclusiv Discovery Channel, cel mai urmarit canal de documentare din Romania, lider pe segmentul sau. In cursul acestui an, Discovery Channel a fost urmarit de cel putin 11 milioane de romani, in medie, pe