Expertiza finală pentru conservarea lucrărilor la sala polivalentă din Cluj, lăsată în paragină la jumătatea lucrărilor încă din primăvară, ajunge la Primărie marţi. Până atunci primarul Emil Boc nu ştie nimic decât că va acoperi lucrarea, ca să nu rămână "muzeu al antichităţilor".
"Expertiza intermediară arată că trebuie conservate lucrările". explică Virgil Poruţiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca.
Deocamdată instituţia a decis că lucrările vor trebui acoperite şi că acoperişul va fi chiar cel cuprins în proiect. "Va fi un acoperiş care va fi pentru totdeauna", spune primarul Emil Boc. "În ultimă instanţă ce înseamnă conservare? Un acoperiş în primul rând, ca să nu se distrugă ce e acolo. Doar n-o să lăsăm sala polivalentă ca muzeu al antichităţilor".
Amintim, sala polivalentă a fost construită doar pe jumătate de firma care a câştigat licitaţia în timpul mandatului fostului primar Sorin Apostu, Con-A Sibiu. Firma care s-a clasat pe locul secund în licitaţie, ACI Cluj, a contestat concursul în instanţă şi a obţinut irevocabil reluarea licitaţiei, cel puţin pentru lucrările ce nu au fost încă executate. Con-A a părăsit şantierul şi a lăsat aici doar un paznic. Instanţa a apreciat că preţul oferit de firma din Sibiu a fost mult sub cel real. Potrivit evaluării efectuate de experţi, costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă ar trebui să se ridice la suma de 13.600 de lei, pe când oferta CON-A era de 7.200 de lei. "Au apreciat experţii că acest cost este comparabil cu cel al construirii parkingului etajat din cartierul Mărăşti, practic este egal cu cel al unei hale industriale, fără nici un fel de finisaj şi dotări superioare, preţul ofertat fiind de câteva ori mai mic faţă de orice altă sală polivalentă construită în România, afirmaţia fiind valabilă şi pentru cel puţin alte opt săli polivalente construite în Europ