Deși jucătorii și antrenorii din primele ligi de fotbal semnează hârtii care le interzic să parieze, regula este călcată în picioare fără nicio teamă. Iar fenomenul s-a extins la toate disciplinele sportive. Sursa: EVZ
În lumea fotbalului de la noi se cunoaște prea bine că jucătorii din Liga I practică pariurile sportive ca un stil de viață (fapt reclamat inclusiv președintele FRF Mircea Sandu, care a nominalizat inclusiv câteva jocuri măsluite).
Oficial, jucătorii nu recunosc asta, iar sistemul îi protejează. Astfel, se ajunge la situația în care anumite meciuri sunt trucate în vedea obținerii de venituri, în condițiile în care la doar câteva echipe salariile sunt achitate la timp.
Oficialii FRF și LPF n-au luat până acum nicio măsură concretă, iar DNA-ul ezită să se implice, pentru a stârpi răul.
Nana Falemi a ieșit din sistem și demască obiceiurile nocive ale fotbaliștilor: „Fotbaliștii din România joacă la pariuri! Dar nu e numai vina lor. Dacă nu ar fi fost aceste case de pariuri în fiecare piață, n-ar mai juca. Eu n-am semnat hârtii care să-mi interzică pariurile sportive, fiindcă, pe vremea mea, fonomenul nu era așa de extins. Eu nu joc la pariuri nici acum, fiindcă nu cred în astfel de metode de câștig. Prefer să mă bazez pe forțele mele, nu să depind de altcineva”.
„Mijloacele de prevenire nu-și fac efectul, fenomenul este prea mare. Spre exemplu, când un copil are 10 lei în mână și știe că doar cu un bilet la pariuri își poate înmulți venitul până la 1.000 de lei, păi niciun mijloc de prevenție nu poate salva situația”, ne-a declarat astăzi fostul stelist, prezent la o conferință susținută de APTA-TESG (Asociația pentru Prevenirea și Tratarea Adicției-Transparență și Egalitate de Șanse în Gambling). Există țări în care pariuri au fost interzise, Turcia fiind una dintre acestea, dar Falemi nu crede că asta este soluția, ci un control