Asistenţa de execuţie nu trebuie să lipsească din caietul de sarcini al noii licitaţii pentru finalizarea acestui obiectiv, consideră reprezentanţii Dico şi Ţigănaş, cei care s-au ocupat de proiect.
Proiectanţii Polivalentei de peste 7.000 de locuri recomandă administraţiei locale să-şi calculeze foarte bine pretenţiile pe care pentru finalizarea lucrării înainte de lansarea unei noi licitaţii. O sală de sport "verde" şi una cu investiţii pentru publicitate digitală vor aduce beneficii şi vor garanta ca problemele pe care le are stadionul din vecinătate cu mentenanţa să nu se multiplice.
Expertiza finală pentru conservarea lucrărilor la Sala Polivalentă din Cluj, lăsată în paragină la jumătatea lucrărilor încă din primăvară, ajunge la primărie marţi. Primarul Emil Boc a explicat ieri, la solicitarea ZIUA de CLUJ, că administraţia trebuie să monteze un acoperiş peste actuala construcţie, ca să nu rămână "muzeu al antichităţilor". "Expertiza intermediară arată că trebuie conservate lucrările cu un acoperiş, probabil cel din proiect", a afirmat directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, Virgil Poruţiu. "Va fi un acoperiş care va fi pentru totdeauna". În ultimă instanţă ce înseamnă conservare? Un acoperiş în primul rând, ca să nu se distrugă ce e acolo. Doar n-o să lăsăm Sala Polivalentă ca muzeu al antichităţilor", a mai subliniat primarul.
Ca să descurce povestea Sălii Polivalente, administraţia locală a cheltuit deja peste 100.000 de lei pe expertize. În vară primăria a contractat un expert din Iaşi (Expert Achiziţii Publice) pe care l-a plătit cu peste 45.000 de lei pentru a desfiinţa oferta asocierii ACI Cluj, SC Grup 4 Instalaţii, Trustul de Instalaţii Montaj Construcţii, Bogart Construct şi DAS Engineering, care avea o decizie favorabilă a instanţei. Primăria a comandat o expertiză care a apreciat drept neconformă oferta ACI după ce asocierea