Antrenorul Chester Williams si jucatorii straini din lotul gruparii timisorene au fost curiosi sa vada obiceiurile romanesti de Ignat, iar Balan, Maris, Pungea si ceilalti colegi ai lor, le-au aratat ca cunosc indeaproape ritualul traditional de taiere a porcului.
La stadionul de rugby din Timisoara a fost agitatie mare inca de dimineata. Apa a fost pusa la fiert la prima ora si toate ustensilele au fost pregatite pentru ca trupa lui Chester Williams sa participe la o taiere de porc, ca la carte.
Balan, Maris, Pungea si Bradu au fost responsabili cu prinsul porcului, pe care l-au adus gata taiat la terenul din Ronat. ”Linia I se ocupa cu prinsul porcului, e treaba lor”, a glumit Stelian Burcea care i-au asteptat pe cei patru, la stadion, alaturi de ceilalti colegi.
”Ne-a dat ceva bataie de cap, pana l-am pus jos, dar a fost amuzant. A avut 130 de kilograme, cam cat un rugbyst adevarat”, a povestit amuzat Samuel Maris. ”Eu am crescut la tara si ma pricep la asa ceva. In fiecare an, cand merg acasa, e o traditie, taiem porcul impreuna cu tata si cu cei doi frati ai mei, abia ma asteapta”, a adaugat rugbystul care alaturi de colegii sai au urmat, pe rand, pasii necesari pentru obtinerea traditionalului soric.
Rugbystii au parlit porcul, l-au spalat temeinic, l-au curatat si l-au pregatit pentru transare.
Antrenorul Chester Williams si jucatorii neozeelandezi din lotul RCM-ului au urmarit cu interes, de pe margine, si au facut o gramada de poze.
”Ei au mancat prima oara sorici in Romania, le-a placut foarte mult si asteapta cu nerabdare sa ajungem la stadiul cand sunt gata sorici”, a glumit Burcea. ”E prima oara cand vad asta si este chiar foarte interesant, la noi in Africa de Sud se procedeaza cu totul altfel, dar ma bucur ca am ocazia sa vad obiceiul din Romania. Noi in genereal, luam de la abator, dar si la noi mai sunt anumi