Locuitorii străzii Oaşului au aşteptat asfaltarea de 20 de ani.
Reabilitarea şi modernizarea străzii Oaşului a durat opt luni şi a costat 16 milioane lei.
Finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Oaşului a fost inaugurată, miercuri, de primarul Emil Boc. Asfaltarea străzii a fost îndelung aşteptată de locuitorii din zonă care au afirmat că de 20 de ani nu s-a făcut nimic pentru modernizarea străzii şi au avut parte de o stradă plină de gropi şi noroi.
Citeşte şi:
Primarul, întâmpinat cu pâine şi palincă pe strada Oaşului
Boc nu a fost „asaltat” doar cu mesaje de mulţumire, ci şi cu cereri pentru alte asfaltări. Astfel, un locuitor de pe o stradă privată, adiacentă străzii Oaşului i-a solicitat ajutor pentru reabilitarea străzii pe care locuiesc şase familii. „Nu mai putem. Să ne aduceţi materiale că le împrăştiem noi. Canalizarea am făcut-o pe banii noştri, dar acuma, gata, nu mai avem bani”, a spus bărbatul. Primarul l-a sfătuit pe clujean să facă o cerere pentru includerea străzii în domeniul public, va fi analizată, iar ulterior Primăria se va ocupa de asfaltare.
Lucrările la strada Oaşului s-au realizat în opt luni. „Suntem înainte de 1 decembrie, strada Oaşului este gata, exact aşa cum ne-am angajat încă din luna iulie şi cum administraţia clujeană s-a angajat încă din luna martie când au demarat lucrările”, a declarat primarul.
Lucrările au costat aproximativ 16 milioane lei, strada are o lungime de trei kilometri, o lăţime de nouă metri şi trotuare, locuri de parcare pe o bandă sau pe alta, nouă podeţe, ziduri de sprijin, drenuri pentru captarea apelor pluviale şi cu ziduri de sprijin în foarte multe locaţii, dat fiind relieful accentuat.
Primarul Emil Boc a subliniat că municipalitatea a realizat anul acesta două obiective importante: modernizarea a două artere principale, Oaşu