Vandalizarea materialelor propagandistice ale contra-candidaţilor este "sportul preferat" al politicienilor.
Campania electorală se apropie de final, iar candidaţii vor cu orice preţ să ajungă în Parlament. Merg prin pieţe, discută cu alegătorii şi promit orice, numai să le câştige votul. În vestul ţării, a apărut o modă electorală: vandalizarea bannerelor electorale şi vizite la contracandidaţi. Pentru o susţinere mai bună, vin ajutoare de la „centru", adică preşedinţii de partide, care îi prezintă pe candidaţi şi viitoarele lor realizări.
Vandalizare electorală
La Arad a apărut o nouă modă de campanie electorală: vandalizarea bannerelor electorale. Prima care s-a plâns a fost candidata USL, Lia Ardelean, al cărei banner electoral a fost tăiat de pe un bloc situat chiar în centrul oraşului. Persoane necunoscute s-au urcat cu scara pe bloc şi au tăiat cu un cuţit partea de jos a bannerului. USL a depus o sesizare oficială către Biroul Electoral Judeţean Arad şi o plângere la Poliţia municipiului Arad, în care acuză atitudinea incorectă a unor contracandidaţi în campania electorală pentru Parlament. Şi reprezentanţii Alianţei România Dreaptă se plâng că afişajul lor electoral este distrus. Ei fac un apel la toţi competitorii să renunţe la tactica agresivă de distrugere a materialelor electorale - afişe, bannere ori panouri electorale.
Cel mai concret exemplu de deteriorare a materialelor de campanie electorală s-a consumat în Colegiul 4, unde mai multe panouri electorale au fost vandalizate, iar autorii sunt necunoscuţi. Unul dintre panourile distruse se află în oraşul Ineu, iar cel de-al doilea la intrarea în Ineu dinspre Bocsig. „Până la data de 26 noiembrie 2012, la nivelul judeţului Arad au fost sesizate 10 incidente electorale, atât prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cât şi direct, de la partide sau