Mancarea ar trebui sa fie consumata pentru a oferi corpului combustibil sa functioneze, pentru a-l hrani cu vitaminele si nutrientii necesari unei bune functionari a tuturor organelor.
Totusi, unii oameni fac din mancare o opera de arta, iar altii o nu doar ca o privesc, ba isi rasfata si stomacul cu ea, dupa ce scot din buzunar mici averi. Iata cateva dintre cele mai extravagante feluri de mancare, oferite de TopTenz:
Sofranul
Ce este viata fara mirodenii? Cat despre sofran, originar din India, acesta e regele lor. Se cultiva pe tot mapamondul in prezent, dar ceea ce il face special este dificultatea cu care este cules. Este nevoie de 50.000-75.000 de flori pentru a rezulta mai putin de jumatate de kilogram de sofran, costul pentru aceasta cantitate fiind intre 500 si 5.000 de dolari.
Pepenele Dansuke
Poate ca pepenii obisnuiti ii gasesti in fiecare vara la colt de strada, dar nu vei avea aceasta sansa cu cei Dansuke. Ei nu sunt prea mari si sunt negri, fiind foarte apreciati de japonezi. Sunt mai tari si mai crocanti decat pepenii normali, unul singur costand 6.100 dolari. Cresc doar in nordul Japoniei, in insula Hokkaido, si sunt oferiti, in general, drept daruri pretioase.
Cresc foarte putini, cam 65 pe sezon, ceea ce ii face atat de rari.
Pepenele Yubari
Un alt fruct japonez, pepenele Yubari, costa intre 60 si 150 de dolari, cea mai buna varietate ajungand si la 200 de dolari. In 2008, insa, doi asemenea pepeni au ajuns pana la pretul de 26.000 de dolari. Ei cresc in Yubari, Hokaido, un oras micut din Sapporo.
Seamana cu pepenele galben, doar ca sunt perfect rotunzi si au coaja foarte fina. Sunt extrem de dulci, fapt atribuit de oameni cenusei vulcanice din locul unde sunt cultivati.
Ciupercile Matsutake
@N