Statul român vrea părinţi model, aşa că a modificat Legea pentru Protecţia Copilului. O palmă dată celui mic s-ar putea să vă coste. Până la 5 mii de lei. În plus, copilul va merge la cursuri de înot, spre exemplu, doar dacă ambii părinţi sunt de acord cu asta şi dacă micuţul agrează şi el ideea.
Şi primarii pot fi amendaţi dacă nu iau măsuri în cazul în care un copil e într-o situaţie dificilă.
Legea condiţionează şi apariţia minorilor în specatacole sau reclame. De acum părinţii vor avea nevoie de autorizaţie de la autorităţi pentru a-şi face copilul vedetă.
Chiar dacă părinţii sunt divorţaţi, tot împreună trebuie să ia deciziile importante pentru sănătatea şi educaţia copilului. Fie că vorbim despre o intervenţie chirurgicală, fie că vorbim despre alegerea unui curs suplimentar - de pian, balet sau limbi străine.
Nici cadrele didactice nu vor scăpa de amenzi. Pentru injurii şi pedepse corporale vor plăti până la 2.500 de lei. Amenzi de până la 10 mii de lei vor plăti şi instituţiile locale care nu verifică plângerile depuse sau care nu alocă fonduri din bugetul local pentru serviciile de protecţia copilului.
Există soluţii pentru cei care nu vor să plătească amenzile. Dacă acumulează mai multe amenzi, ele pot fi transformate în muncă în folosul comunităţii.
Părinţii care îşi scot copii la cerşit vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2500 şi 5000 de lei, iar cei care pleacă la muncă în străinătate fără să anunţe autorităţile şi fără să numească un tutore legal al copiilor vor plăti între 500 şi 1000 de lei amendă.
Pentru a fi aplicată, legea mai trebuie să treacă şi de Parlament.
Statul român vrea părinţi model, aşa că a modificat Legea pentru Protecţia Copilului. O palmă dată celui mic s-ar putea să vă coste. Până la 5 mii de lei. În plus, copilul v