Punctele de debarcare a peștelui nu vor mai fi avizate sanitar – veterinar, ci doar punctele de primă vânzare a peștelui, iar legislația DSVSA va fi armonizată cu cea a Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură și a Administrației Rezervației. Prin aceste măsuri se dorește simplificarea birocrației din Delta Dunării. Porivit declarației directorului executiv al ARBDD, Grigore Baboianu, în aceste luni se lucrează la un nou act normativ care să reglementeze pescuitul în RBDD.
„În urma experienţei de un an a aplicării legislaţiei privind pescuitul, ne-am confruntat şi cu probleme, şi nu toate punctele de debarcare a peştelui şi punctele de primă vânzare au funcţionat iar noi am încercat să clarificăm şi modul de funcţionare a acestor unităţi de lucru, mai ales că şi acum ne confruntăm cu o nearmonizare a legislaţiei din domeniul sanitar-veterinar şi cel pescăresc. Denumirile sunt diferite şi noi am încercat să le armonizăm. Este necesar ca în această perioadă de iarnă să punem cap la cap legislaţia, să o armonizăm la nivel de ordin de ministru. Ca atare, este un pas necesar care trebuie făcut şi noi lucrăm la un alt ordin, împreună cu ANPA, care să reglementeze activitatea de pescuit comercial în perimetrul rezervaţiei şi care va înlocui Ordinul 44, ordin comun al celor două ministere, care stabileşte modalitatea de pescuit comercial în ariile naturale protejate”, a declarat directorul executiv al ARBDD, Grigore Baboianu.
Proiectul de act normativ este conceput de ARBDD, în colaborare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură iar modificările majore se referă al modul de autorizare a activităţilor de pescuit din perimetrul Rezervaţiei.
„Am constatat că sunt nişte inadvertenţe şi de aceea acum se lucrează la un ordin special pentru rezervaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv şi cel comercial. De exemplu, în Ordinul 44 se spun