Fostul deputat Alin Trăşculescu îşi lua măsuri de precauţie ca să nu fie interceptat de procurori când se întâlnea cu patronul căruia îi ceruse mită. Procurorii DNA susţin că Alin Trăşculescu ar fi “tocmit” oameni care să păzească şi să supravegheze întâlnirile sale cu Marian Calotă şi Alexandru Vintilescu, context în care ar fi fost filate şi maşinile anchetatorilor anticorupţie.
Tribunalul Bucureşti judecă, joi, cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive a fostului deputat Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor firme, scrie Mediafax.
Alin Trăşculscu a refuzat să de adeclaraţii în faţa judecătorilor.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei arestarea preventivă a lui Alin Trăşculescu invocând trei argumente esenţiale din anchetă.
Primul se referă la starea de spaimă a denunţătorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit “îngrozit la DNA” pentru că “trebuie să returneze o şpagă unui deputat”. Procurorul a arătat că denunţătorul Vintilescu era într-o stare avansată de temere atunci când a făcut denunţul la DNA, după ce anunţase şi poliţia că recuperatorii l-au căutat acasă.
Al doilea argument care să probeze “îndrăzneala infracţională a deputatului” a fost acela că Trăşculescu “a tocmit” două persoane, martori în cauză, care să se ocupe de paza şi supravegherea întâlnirilor sale cu Calotă şi Vintilescu.
Tribunalul Bucureşti judecă, joi, cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive a fostului deputat Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de inv