Tineri din mai multe oraşe, între care Craiova şi Timişoara, vor să se căsătorească sub Poarta Sărutului de Anul Nou.
Primăria Târg Jiu nu a anunţat însă oficial că se primesc cereri din partea tinerilor care vor să fie cununaţi de Anul Nou, sub Poarta Sărutului, astfel încât reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca şi alte cupluri să vină să depună documentele necesare la instituţie.
„În prezent a fost întocmită o listă de aşteptare cu nouă cupluri. Iniţial am avut 11, dar patru tineri au amânat cununia civilă din motive personale. Au venit foarte devreme în acest an şi probabil că din anul 2000 încoace acest eveniment s-a impus deja la nivelul întregii ţări şi este un fel de marcă a oraşului. Anul trecut am avut 18 cupluri care au venit la Târgu Jiu să facă primul pas în viaţă împreună. Au fost şi cetăţeni care au sosit din străinătate pentru a se cununa la Târgu Jiu. Este vorba de români care muncesc în afara graniţelor ţării şi au dorit ca Anul Nou să îi prindă căsătoriţi sub Poarta Sărutului. Acest loc are o însemnătate aparte pentru toată lumea şi probabil că încărcătura emoţională este mult mai mare, atât pentru miri, cât şi pentru rude, cu atât mai mult cu cât martori sunt sute de cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu, care de obicei vin şi se uită cu plăcere la ceea ce se întâmplă“, a declarat Laurenţiu Dan, directorul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu.
Taxă de 400 de lei
Taxa pe care trebuie să o achite tinerii care vor să se căsătorească sub Poarta Sărutului de Anul Nou este de 400 de lei, la fel ca şi în 2011. Mirii vor primi cadou din partea Primăriei Târgu Jiu câte un tort, o sticlă de şampanie şi un buchet de flori. Cei interesaţi să se căsătorească la Târgu Jiu, de Revelion, trebuie să depună actele prevăzute de lege în perioada 19-21 decembrie. „Este o perioadă de depunere a documentelor şi certificatele pren